Historisch Archief 1877-1940
Almanak
48
December
Almanak 1932
49
19 December 1931
*?;
BEGRAFENIS ONDERNEMING
TSST G.KONI MG. JR^r
NIEUWE SPIEGELSTRAAT G1
BE,GFUFEMI55E1M NAARALLLPLAAT5EM
CRLMATIL
Doorn TELEFOON tas Hotel Cecil"
PENSION-CAFE-RESTAURANT
Logies Ontbijt f3.?Pension vanaf f5.
Stroomend koud en warm water, met CENTRALE VERWARMING
op allékamen. Prachtig en rustig gelegen midden In het Botch, schitterend
natuurschóon met ruime frinche kamers, f» i amtnArc vm?TnAr»nhnr<r
Garage 2 minuten van tram. C. Lammer* Van TOOfeilDUrg.
N.V. CIVIELE EN MILITAIRE KLEERMAKERIJ
DEKKER & DIJKSTRA
voorheen de erven H. van Dijk
Leveranciers van Indische Uitru$tingon |
UTRECHT, Nieuwe Gracht 6 TELEFOON
DOOR HET 6EHEELE LAND TE ONTBIEDEN 13416
Hongaarsche
Recepten
Uit: Hongaarsche Schotels, Uitgave
P. N. van Kampen en Zoon, Amsterdam
KALFSLEVER PöRKöLT
i pond kalfslever, 100 gr. vet, i ui,
i theelepel paprica, iets zout.
Veeg de kalfslever goed schoon
zonder haar te wasscheh, snijd er
de minder goede gedeelten af,
verwijder met een scherp mes
het buitenste vlies en snijd de
lever in platte stukjes van een
pink lengte. Fruit daarna in een
pan de fijngesneden ui in het
vet tot een mooie geele kleur,
voeg er een theelepeltje paprica
bij, roer ze door het mengsel en
doe er daarop onmiddellijk ook
de lever in. Dek de pan goed af,
roer de lever van tijd tot tijd en
laat ze zoo ongeveer 20 minuten
op een zacht vuur stoven. Zout
de lever daarop (niet eerder
zouten, omdat de lever hard zou
kunnen blijven), waarna het ge
recht in een paar minuten klaar
is om opgediend te worden. Een
rauwe sla kan er bij.
SZEKLER GULASCH
i1/» pond varkenskarbonade, 2
pond zuurkool, 100 gr. vet,
i ui, i theelepel paprica en
zout, 2 eetlepels
tomatenpuree, i eetlepel meel, 3 a
4 d. L. room. :
Snijd het vleesch in gelijke
stukjes, ongeveer ter grootte van
een noot. Fruit in een pan de
helft van de fijngesneden ui in
de helft van het vet lichtbruin en
doe er de paprica bij. Voeg er het
vleesch bij, zout het, bedek de
pan met een goed sluitend
deksel en laat het vleesch op een
zacht vuur gaar worden. Giet er
van tijd tot tijd wat water bij
om aanbranden te voorkomen.
Fruit in een andere stoof pan de
andere helft van de ui in de rest
van het vet, en stoof daarin de
zuurkool. Vermeng ze, wanneer
de zuurkool zacht gestoofd is,
met het vleesch, voeg er de bloem,
de tomatenpurée en de room bij
en laat het geheel nog eens
doorkoken.
Amstelbieren
gebotteld in de Brouwerij
onmisbaar
bij Uw maaltijden
en
Uw huiselijke
feestjes!
Als er gasten komen is 't altijd prettig vol-,
doende bier in huis te hebben. Uw leverancier
kan U nu onze kistjes van 24 flesschen
leveren. Verkrijgbaar bij agenten en bottelaars.
J. D. STRUIJS & Zn.
Tel. 37906 - AMSTERDAM - Prinsengr. 837
BEGRAFENISSEN CREMATIE TRANSPORTEN
BEGRAFENIS VER E ENIG ING
N. SAX r.
AMSTERDAM Z (Hoofdkantoor) BU88UM (Bijkantoor v/h Qool)
P. C. Hooftstraat 38 Brinklaan 138
Tel. 20341 24260 ^M^M Telefoon 2275
BEGRAFENISSEN - CREMATIE - TRANSPORTEN
'JP;