De Groene Amsterdammer

Historisch Archief 1877-1940

Alle jaargangen 1931 19 december pagina 26

19 december 1931 – pagina 26

Dit is een ingescande tekst.

Almanak 48 December Almanak 1932 49 19 December 1931 *?; BEGRAFENIS ONDERNEMING TSST G.KONI MG. JR^r NIEUWE SPIEGELSTRAAT G1 BE,GFUFEMI55E1M NAARALLLPLAAT5EM CRLMATIL Doorn TELEFOON tas Hotel Cecil" PENSION-CAFE-RESTAURANT Logies Ontbijt f3.?Pension vanaf f5. Stroomend koud en warm water, met CENTRALE VERWARMING op allékamen. Prachtig en rustig gelegen midden In het Botch, schitterend natuurschóon met ruime frinche kamers, f» i amtnArc vm?TnAr»nhnr<r Garage 2 minuten van tram. C. Lammer* Van TOOfeilDUrg. N.V. CIVIELE EN MILITAIRE KLEERMAKERIJ DEKKER & DIJKSTRA voorheen de erven H. van Dijk Leveranciers van Indische Uitru$tingon | UTRECHT, Nieuwe Gracht 6 TELEFOON DOOR HET 6EHEELE LAND TE ONTBIEDEN 13416 Hongaarsche Recepten Uit: Hongaarsche Schotels, Uitgave P. N. van Kampen en Zoon, Amsterdam KALFSLEVER PöRKöLT i pond kalfslever, 100 gr. vet, i ui, i theelepel paprica, iets zout. Veeg de kalfslever goed schoon zonder haar te wasscheh, snijd er de minder goede gedeelten af, verwijder met een scherp mes het buitenste vlies en snijd de lever in platte stukjes van een pink lengte. Fruit daarna in een pan de fijngesneden ui in het vet tot een mooie geele kleur, voeg er een theelepeltje paprica bij, roer ze door het mengsel en doe er daarop onmiddellijk ook de lever in. Dek de pan goed af, roer de lever van tijd tot tijd en laat ze zoo ongeveer 20 minuten op een zacht vuur stoven. Zout de lever daarop (niet eerder zouten, omdat de lever hard zou kunnen blijven), waarna het ge recht in een paar minuten klaar is om opgediend te worden. Een rauwe sla kan er bij. SZEKLER GULASCH i1/» pond varkenskarbonade, 2 pond zuurkool, 100 gr. vet, i ui, i theelepel paprica en zout, 2 eetlepels tomatenpuree, i eetlepel meel, 3 a 4 d. L. room. : Snijd het vleesch in gelijke stukjes, ongeveer ter grootte van een noot. Fruit in een pan de helft van de fijngesneden ui in de helft van het vet lichtbruin en doe er de paprica bij. Voeg er het vleesch bij, zout het, bedek de pan met een goed sluitend deksel en laat het vleesch op een zacht vuur gaar worden. Giet er van tijd tot tijd wat water bij om aanbranden te voorkomen. Fruit in een andere stoof pan de andere helft van de ui in de rest van het vet, en stoof daarin de zuurkool. Vermeng ze, wanneer de zuurkool zacht gestoofd is, met het vleesch, voeg er de bloem, de tomatenpurée en de room bij en laat het geheel nog eens doorkoken. Amstelbieren gebotteld in de Brouwerij onmisbaar bij Uw maaltijden en Uw huiselijke feestjes! Als er gasten komen is 't altijd prettig vol-, doende bier in huis te hebben. Uw leverancier kan U nu onze kistjes van 24 flesschen leveren. Verkrijgbaar bij agenten en bottelaars. J. D. STRUIJS & Zn. Tel. 37906 - AMSTERDAM - Prinsengr. 837 BEGRAFENISSEN CREMATIE TRANSPORTEN BEGRAFENIS VER E ENIG ING N. SAX r. AMSTERDAM Z (Hoofdkantoor) BU88UM (Bijkantoor v/h Qool) P. C. Hooftstraat 38 Brinklaan 138 Tel. 20341 24260 ^M^M Telefoon 2275 BEGRAFENISSEN - CREMATIE - TRANSPORTEN 'JP;

De Groene Amsterdammer Historisch Archief 1877–1940

Ga naar groene.nl